Субота, 20 Квітня, 2024

Дорожнє питання: як на Тернопільщині перевіряють якість доріг

Міжнародна компанія «Fidic» оцінює якість доріг, що були відремонтовані 2018 року.

Про це повідомляє «Teрнопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «Терноград».

Повноважні представники цієї компанії, члени Асоціації Інженерів-Консультантів відправились у Тернопільську область обстежувати стан доріг. Вони хочуть оцінити виконання робіт на трасах, що сполучують Тернопіль і Підволочиськ та на Обході Тернополя.

Керівник Служби автомобільних доріг Богдан Юлик зазначає, що зараз в системі Укравтодору є 3 ступені контролю робіт. Перший стосується технічного нагляду працівників, що йому підпорядковуються, а другий відповідає за контроль державної організації Дорякість. У її ж компетенціях проведення керування на об’єктах і аналіз матеріалу, який використовують. А третій, тобто найвищий контроль належить Міжнародній федерації інженерів-консультантів Fidic.

Дуже важливим є їхній звіт щодо стану доріг, адже вони оглядають якість різних трас не тільки в Україні, а й у Європі.

Міжнародна федерація Fidic оглядає усі інфраструктурні об’єкти, що будують коштом міжнародних організацій, тому їхня оцінка є найвищою.

Ще в попередніх роках були підписані Меморандуми з Укравтодором, Міністерством архітектури і Рахунковою палатою України.

Президент Асоціації Інженерів-Консультантів України сказала:

«Нам дуже приємно, що Служба доріг у Тернопільській області зробила такий сміливий крок і запросила наших спеціалістів здійснити контроль за вже виконаними ремонтними роботами. Це дуже добрий сигнал».

Перевірка доріг цією міжнародною компанією вже показує, що підрядники виконують роботу добросовісно і замовник тоді буде впевнений, що контроль здійснено належним чином.

Першим експерти досліджують 10-кілометровий відрізок траси М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка.

Член Асоціації Інженерів-Консультантів України Євген Хомин зазначає, що обов’язково спочатку проводять візуальний огляд дороги на колійність і ямковість, а тоді перевіряють ширину дороги. Подальшою роботою експертів є складання звіту на основі вивчення документації, де вони ставлять свою оцінку якості.

Повну інформацію щодо оглянутої ділянки інженери-консультанти матимуть вже на цьому тижні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.