П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Для Тернополя закуплять нові автобуси за два мільйони євро

У місті триває формування єдиної транспортної системи. Наразі Тернопіль готується закупити 15 нових автобусів. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Щоправда, для цього міська рада планує взяти кредит у Європейського інвестиційного банку. Так, на останньому засіданні виконавчого комітету комунальне підприємство «Міськавтотранс» отримало дозвіл на закупівлю сучасних автобусів. Гарантом кредиту виступила сама міська рада.

Начальник управління транспорту та комунікацій Ігор Мединський зазначив, що процес отримання кредиту тривав два роки. Тепер у комунального підприємства з’явилася можливість подати необхідний пакет документів до Міністерства фінансів.

Варто додати, що в Тернополі систему функціонування транспорту забезпечують приватні перевізники та «Міськавтотранс». Зокрема, автопарк останнього налічує 48 орендованих автобусів, з яких більша частина вже не придатна до експлуатації і потребує капітального ремонту і оновлення. Тому автобусний парк не відповідає ні екологічним, ні економічним потребам.

В планах міської ради закупити 15 нових низько підлогових автобусів, які зможуть вмістити в себе від 50 до 90 пасажирів з двигуном типу Євро 5, а також обладнаних системою кондиціонування, відеонагляду та аудіоінформування пасажирів.

Кредит, який надасть Європейський інвестиційний банк розрахований на 20 років, при цьому перші п’ять років будуть мати пільговий період, протягом якого не потрібно буде оплачувати відсотки за користування кредитом.

Нагадаємо, в кінці минулого року в Тернополі презентували нову транспортну модель міста, яку розробила компанія «Дорнієр Консалтинг Інтернешенал ГМБХ».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.