П’ятниця, 26 Квітня, 2024

З тернопільських доріг можуть повністю зникнути маршрутки

Не тільки на Тернопільщині, а й по всій Україні в ближчому майбутньому як вид транспорту припинять свою роботу маршрутки. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «0352».

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч з представниками автотранспортних компаній. Під час зустрічі чиновник поділився планами на перспективу. Зокрема, він зазначив, що до 2030 року з українських доріг можуть повністю зникнути маршрутні автобуси. Пов’язане це з так званою реформою внутрішніх перевезень.

Так, на українських дорогах курсуватимуть автобуси «Неоплан» та їх аналоги. Ринок України відкрили для сучасних оновлених моделей маршрутного транспорту. В окремих містах на дороги уже випустили нові автобуси.

За словами Володимира Омеляна, це не виставковий варіант, а реальний транспорт для перевезення пасажирів. Тому, якщо прогнози міністра справдяться, тернополяни зможуть нарешті їздити містом на комфортному транспорті європейського зразку, а не на обдертих маршрутках, які давно потребують ремонту і скоріше схожі на металобрухт, аніж на громадський транспорт.

Нагадаємо, у Тернополі також триває реформа транспортної системи міста. На початку березня сесія міської ради надала дозвіл на закупівлю сотні низькопідлогових автобусів. На ці потреби планується витратити 109 мільйонів гривень. Процедуру закупівлі проведуть шляхом укладення договору з банком або інвестором, адже завдяки цьому буде можливість придбати транспорт з розстрочкою платежів і пришвидшити процес переходу міста на оновлену транспортну систему. Варто додати, що раніше Тернопіль уже провів закупівлю тридцяти низькопідлогових автобусів.

Слід зазначити, що тернополяни могли приєднатися до громадського обговорення запропонованої транспортної моделі міста, шляхом висловлювання своїх пропозицій та коментарів через інструмент Е-консультацій.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.