П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Тернополі з'явився перший питний фонтан

Відтепер в одній з загальноосвітніх шкіл Тернополя учні та вчителі зможуть втамувати спрагу з спеціального фонтану. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «Тернопіль Vision».

Вчора, 23 квітня, перший в місті питний фонтан встановили у Тернопільській спеціалізованій школі № 17 імені Володимира Вихруща з поглибленим вивченням іноземних мов.

Організацією встановлення фонтану займався заступник міського голови Леонід Бицюра спільно з засновником платформи «Життя в стилі ЕКО» Тарасом Демкурою. За словами представника міської ради, в місті провели масштабне дослідження щодо того, які ж чинники впливають на здоров’я учнів. Результати показали, що саме питна вода є одним з найважливіших чинників психічного та фізичного здоров’я школярів. 

За статистикою у більш як 30 відсотків першокласників діагностують різноманітні хронічні захворювання. Тоді як до завершення навчання  кількість хронічних захворювань зростає вдвічі. В Тернопільських школах є чимало різних технологій очистки води, однак в більшості випадків вони забирають з води всі важливі речовини та мікроелементи. Нові питні фонтани дозволяють усунути цю проблему.

Варто додати, що Тернопільська спеціалізована школа № 17 є першою в списку шкіл, де встановили сучасний питний фонтан. До кінця року їх планують облаштувати у всіх школах міста.

Так, дизайн першого в місті фонтану дає можливість вживати воду безконтактно, що дозволяє значно зменшити використання пластикових стаканчиків та зберегти екологію. В основі конструкції фонтану лежить система очистки води, завдяки якій у питній воді зберігаються лише корисні речовини. Сам фонтан є надзвичайно простим у використанні для дітей: після того як школяр підходить до нього, фонтан включається автоматично.
Наступною у черзі для нововведень загальноосвітня школа № 28.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.