Субота, 27 Квітня, 2024

Тернополяни зможуть записати дитину на чергу в дитсадок, не виходячи з дому

Відтепер питання дитсадка буде менш болючим для тернополян. Міська рада вирішила спростити процедуру запису дитини на чергу в дошкільний заклад. Повідомляє «Ternopil.future».

Нововведення вступлять в силу з 1 липня. Тернополяни зможуть зареєструвати дитину на чергу в дитячий садок через онлайн-сервіс або ж прийшовши у Центр надання адміністративних послуг.

Якщо батьки вирішать подавати заяву на дитсадок в режимі онлайн, через 5 днів вони зобов’язані будуть принести пакет документів в Центр надання адміністративних послуг. Зокрема, тернополяни повинні надати такі документи як: свідоцтво про народження дитини, документ, що підтверджує місце реєстрації дитини або одного з батьків, документи до яких вноситься інформація про місце проживання (паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України чи посвідка на тимчасове проживання), документи, що підтверджують право на пільги. 

Якщо протягом п’яти днів батьків не нададуть необхідний перелік документів, дитину не внесуть у загальний міський електронний реєстр.

Нагадаємо, на початку травня в Тернопільській ОДА провели засідання, на якому обговорювали необхідність щеплень від кору для дітей, які відвідують дитсадки та навчальні заклади. Зокрема, пропонується з 1 вересня заборонити відвідувати школи та дитячі садки дітям, у яких відсутні необхідні щеплення. Такі учні навчатимуться вдома за сімейним зразком та індивідуальною формою навчання.

Головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Пришляк зазначила, що на сьогоднішній день існують ситуації, коли одна мама щеплює дитину, інша відмовляється по причині неякісної вакцини. Однак, в Україні вже зафіксовані 16 смертельних випадків від кору та численні ускладнення. Тому, з метою уникнення поширення небезпечної інфекційної хвороби в Тернопільській ОДА змушені йти на крайні міри.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.