Вівторок, 19 Березня, 2024

Пішохідний фонтан і тюльпанові дерева: у Кременці планують облаштувати площу

У Кременці планують зробити благоустрій площі на місці стихійного ринку. Так вирішили на засіданні у Кременецькій міській раді під час розгляду петиції стосовно внесення змін у проект будівництва на цій площі.

Про це повідомляє “Тернопіль майбутнього” з посиланням на інтернет-видання “ТЕРЕН”.

Площу мають облаштувати згідно з проектом будівництва. Проте деякі люди невдоволені тим, що для втілення проекту будівництва мають зрізати й викорчувати 11 дерев. Та в цьому плані є альтернативне рішення, адже на місці колишніх насаджень будуть катальпи та тюльпанові дерева. Окрім того, на площі буде пам’ятник Борцям за Волю України. На це збирали гроші усі жителі міста.

Як реконструюють площу?

У міській раді Кременця кажуть, що технічний стан усієї площі бажає кращого, проте це можна змінити, оголосивши тендер на виконання робіт. Сам же проект будівництва передбачає різні види робіт. Загалом же у реконструкцію входять заміна бетонного покриття, облаштування лав, сміттєвих урн, постаменту під пам’ятник, влаштування покриття ФЕМ. Також на площі будуть насаджені дерева і зроблені підпірні стінки. Згідно з проектом площу прикрашатиме пішохідний світло-динамічний фонтан. 

площаПетиція щодо будівництва площі, яка була зарестрована на сайті міської ради, набрала 251 голос. Проте згодом дехто із жителів міста відкликав свій голос через те, що не зовсім добре розібрався зі змістом петиції.

У міській раді кажуть, що для проекту будівництва потрібно обрати тендера, що може зайняти близько 2 місяців. Це зараз особливо на часі, адже з державної казни Кабмін виділив 4,8 млн. грн, тому кошти треба спрямувати до кінця року. Від цього залежить як і сам проект будівництва, так і результативність освоєння грошей з бюджету.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.