Вівторок, 19 Березня, 2024

У Тернополі відремонтують фонтан за 800 тисяч гривень

В центрі Тернополя відновлять популярний фонтан «Кульбаба», який вже декілька років не працює. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Повідомляє «Ternopil.future».

Планують відновити роботу фонтану до Дня Тернополя 28 серпня. Загалом на ремонтні роботи витратять 800 тисяч гривень. Проте, наразі невідомо, які саме роботи з відновлення фонтану проведуть комунальники.

Слід зазначити, що фонтан «Кульбаба» збудували в далекому 1973 році, останню його реконструкцію провели у 2008 році, встановивши біля нього ще чотири гейзери. Конструкція фонтану влаштована таким чином, що водяні струмені створюють своєрідну кулю, яка переливається на сонці і нагадує собою кульбабу.

Зазвичай фонтан включали з приходом першого весняного тепла, а вимикали восени. Протягом спекотного літа біля нього полюбляли відпочивати тернополяни.

Варто додати, що в Тернополі діють 20 фонтанів, які є справжньою окрасою міста. Вони працюють щодня з 14 години дня до 22 години вечора. У вихідні дні фонтани включають дещо раніше з 11 до 22 години. Однак, при несприятливій погоді вони не працюють.

Туристи за вдале поєднання на вулицях міста водних конструкцій часто називають Тернопіль «містом фонтанів».

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.