Четвер, 25 Квітня, 2024

На Тернопільщині закуплять 50 автомобілів швидкої допомоги

Станції екстреної медичної допомоги на Тернопільщині до літа можуть отримати 50 новеньких автомобілів.
Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської обласної державної адміністрації.

За словами керівника Тернопільської ОДА Степана Барни, додатковий транспорт допоможе вирішити проблему з нестачею автомобілів екстреної медичної допомоги у сільських населених пунктах.

Так, Тернопільщина взяла участь у пілотному проекті, завдяки йому область матиме можливість придбати 50 автомобілів швидкої допомоги. Зокрема, з державного бюджету на закупівлю транспорту виділили 80 мільйонів гривень, 26 мільйонів гривень – дофінансує обласний бюджет.

На думку очільника Тернопільщини, саме такі зміни дозволять сільським жителям відчути позитивний ефект від медичної реформи. При цьому автомобілі можуть закупити протягом наступних 3-4 місяців. Варто додати, що нещодавно на базі Тернопільської університетської лікарні відкрили сучасний кардіологічний центр. На довгоочікуване створення центру знадобилося два роки.

Під час його відкриття Степан Барна наголосив, що кінцевою метою медичної реформи на Тернопільщині повинно стати створення такого рівня медичних послуг, які б не поступалися Європі. Загалом за останні чотири роки завершили ремонт лабораторного корпусу в Університетській лікарні, інфекційного відділення в дитячій міській лікарні та перинатального центру. Наразі триває реконструкція гематологічного відділення у дитячій обласній лікарні. Ці позитивні зміни свідчать, що медицина в регіоні не стоїть на місці і з кожним роком розвивається.

Декілька років тому обласне керівництво і не уявляло до яких наслідків призведе медична реформа.

«Ще тpи pоки тому ми навіть мpіяти не могли пpо надсучасне обладнання в обласних медичних закладах, а сьогодні ми відкpиваємо модеpнізований лабоpатоpний комплекс, опеpативно-диспетчеpську службу центpу екстpеної медичної допомоги, центp політpавми та каpдіохіpуpгічний центp, у якому вже пpовели 68 опеpацій», – зазначив голова обласної ради Віктор Овчарук.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.