Четвер, 28 Березня, 2024

Стало відомо як виглядатиме новий парк в Тернополі

Тернопільська міська рада оголосила архітектурний конкурс на кращий проект парку. На днях став відомий переможець конкурсу. Повідомляє «Ternopil.future».

Учасники проекту представили своє бачення нового парку, який знаходитиметься у мікрорайоні № 14, що охоплює вулиці Генерала Тарнавського, Володимира Великого, Липницького та вулицю Київську. Загалом площа парку складатиме більше 10 гектарів.

На розгляд конкурсної комісії було подано чотири проекти. Перемогу отримав архітектурний ескіз під номером 3. За задумом авторів посередині парку знаходитиметься масштабний фонтан, прикрашений клумбами, площу навколо фонтану викладуть бруківкою. В парку облаштують пішохідні та велодоріжки. В новому місці відпочинку тернополян також встановлять дитячі і спортивні майданчики та лавочки. 

Варто додати, що наразі в Тернополі триває ремонт альтанки, яка знаходиться в парку імені Тараса Шевченка, що біля Тернопільського замку. На ремонт архітектурного об’єкту Тернопільська міська рада виділила 450 тисяч гривень. На сьогодні комунальники знесли стару альтанку і готуються споруджувати нову кам’яну споруду.

При цьому дизайн новозбудованої альтанки суттєво не відрізнятиметься від проекту попередніх років. Однак, щоб в майбутньому не виникло небезпек зсуву грунту, споруду збудують на дещо більшій відстані, ближче до скверу Яна Тарнавського.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.