Субота, 27 Липня, 2024

Тест від "Тостера": у Тернополі йде перевірка на доступність

Громадська організація “Доступно UA” проводить перевірку різних міст України на доступність для людей з обмеженими можливостями. Цього разу із загального списку потрапив Тернопіль, де за спеціальною програмою тестуватимуть місто. Про це повідомляє “Тернопіль майбутнього” з посиланням на інтернет-видання “За Збручем“.

Зараз у Тернополі перевіряють на доступність різні установи (як державні, так і приватні), серед яких понад 50 вже пройшли перевірку. Координаторка проекту зазначає, що їхня місія полягає у тому, щоб визначити наскільки ці заклади є доступними для людей з інвалідністю. За допомогою приладу “Тостеру” (рейтинг доступності міст) тестуватимуть установи на відповідність вимогам. Також цей показник свідчить про те, чи може людина дістатись до закладів без сторонньої допомоги. 

Окрім того, рейтинг встановить зручність умов і пристосованість до життя у порівнянні з іншими містами. Цей “Тостер” показує рівень безбар’єрності локацій і виводить назовні недоопрацювання в інфраструктурі міста. Очевидно, що рейтинг є поштовхом до позитивних змін і оприлюднює ступінь доступності всіх закладів.

Додамо, що представники організації “Доступно UA” проводять перевірки в аптеках, супермаркетах, міськраді, відділеннях правоохоронних органів та інших установах. Першим містом, яке протестували, став Івано-Франківськ, а надалі планують відвідати інші обласні центри.

Окрім того, громадська активістка Тернополя Ольга Шахін закликає встановлювати якомога більше пандусів. Також вона зазначила про те, що на високих тротуарах не обладнані спеціальні спуски. Наочно цю проблему громадська діячка продемонструвала у проєкті “Небайдужі”, учасниками якого стали люди з інвалідністю. Відтак Ольга Шахін закликає тернопільську громаду проявити більшу активність, згуртованість і об’єднати зусилля для виправлення ситуації. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.