П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Тернополі запрацював ігровий майданчик для дітей з особливими потребами

Відтепер особливі дітки Тернополя та їхні батьки матимуть нове місце для відпочинку. Про це розповіли у прес-службі Тернопільської міської ради. Повідомляє «Ternopil.future».

Завдяки ініціативі волонтерів та спонсорів в Тернополі відкрили сучасний майданчик, на якому дітки зможуть гратися та займатися спортом. Ігрову зону встановили на території Тернопільської загальноосвітньої спеціалізованої школи.

За словами Ольги Шахін, яка очолює громадську організацію «Асоціація жінок України «Дія», вона часто з подарунками відвідувала спеціалізовану школу, проте керівництво закладу і батьки висловлювали побажання, щоб на території школи був дитячий майданчик для дітей з особливими потребами.

Саме допомога небайдужих жителів Тернополя допомогла втілити ідею в життя. Нові пристосовані гойдалки, гірки та пісочниці допоможуть діткам відчувати себе комфортно.

Нагадаємо, на сесії міської ради депутати прийняли рішення облаштувати в місті новий сквер імені Павла Баса. З’явиться зелена зона на вулиці Пилипа Орлика. Раніше депутати проголосували за виділення цієї земельної ділянки одному з місцевих підприємств. Однак, це викликало обурення в активістів та членів партії «Національний корпус». За словами активістів, частина земельної ділянки належить до рекреаційної зони. Підприємство, якому виділили землю, мало намір звести тут багатоповерхівку.

Тому, товариство відмовилося від частини земельної ділянки, на якій тепер облаштують сквер на честь Героя України, сім’я якого живе неподалік. Кошти на створення зеленої зони виділить міська рада.

Слід зазначити, що Павло Бас – активний учасник українсько-російської війни, воював у складі полку «Азов». Тернополянин загинув під час обстрілу села Гранітне 7 січня 2015 року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.