Четвер, 28 Березня, 2024

Відтепер відкриті дані Тернополя доступні на одному порталі

Як повідомляє ternopil-future.com 12 листопада 2018 року у Тернополі відбулася презентація Порталу відкритих даних. Також було підписано договір про співпрацю між сторонами, які працюють над реалізацією цього проекту у місті: польською IT-компанією «Whiteaster» та Тернопільською міською радою.

Новий ресурс буде корисним і для тернополян, і для іноземних інвесторів та туристів. Портал міститиме інформацію про життя міста у відкритому форматі, доступному для машинного зчитування. Це забезпечить ефективність використання інформації, що дозволить створювати інтерактивні мапи, мобільні додатки корисні для тернополян. Наприклад, на основі відкритих даних працює сайт detransport, який дозволяє відстежувати рух громадського транспорту у місті.

За словами заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислава Стемковського, прозора, відкрита та загальнодоступна інформація,через відкриті дані, забезпечить розвиток різних економічних секторів міста. Завдяки Порталу кожен бажаючий зможе отримати потрібну інформацію, витративши на це мінімум часу. На Порталі будуть розміщені дані про різноманітні інституції міста: державні, самоврядні, приватні. Тут публікуватимуться різні розпорядчі документи. Тож на ресурсі будуть зібрані усі необхідні матеріали для різних верств населення.

Президент компанії «Whiteaster» Криштоф Зелоско зазначив, що впровадження Порталів відкритих даних є дуже популярним в Польщі. Портал для Тернополя відрізняється розширеним функціоналом і тому приємно працювати над його розробкою. Він зауважив, що наступним кроком по запровадженню проекту буде завантаження наборів відкритих даних, що буде здійснюватися відповідальною особою Тернопільської міської ради.

За словами розробника проекту Назарія Мандебури, портал зручний для будь-якого користувача, оскільки містить не лише дані про місто, а й усі статистики та інформацію від організацій міста. Портал є кількох мовним і різні версії містять різні дані: українська – ті, що можуть бути цікавими для мешканців Тернополя, а англійська – для туристів.

Наразі Портал перебуває у процесі наповнення даними, а тому не вся інформація є доступною.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.