Вівторок, 19 Березня, 2024

У Тернополі стартувало будівництво Палацу спорту

В Тернополі на проспекті Злуки розпочали масштабне будівництво сучасного спортивного комплексу. Раніше на цьому місці знаходився стадіон «Текстерно». Про це розповіли в прес-службі Тернопільської міської ради. Повідомляє «Ternopil-future».

Наразі підрядна організація, яка займатиметься  спорудженням комплексу, встановлює пальовий фундамент, що стане основою для майбутньої конструкції.

Тернопільська міська рада прийняла рішення зводити спортивний комплекс саме на цьому місці, оскільки старий стадіон вже давно не використовувався за своїм призначенням. Місце вибрали ще й з тієї причини, що тут знаходиться чимало багатоповерхівок та навчальних закладів, окрім цього поблизу є маршрутна зупинка. Тому, тернополянам зручно буде відвідувати «Палац спорту» і розвиватися в спортивних напрямках.

Місту таки вдалося отримати державне фінансування на спорудження комплексу. До кінця року планують провести земляні роботи та облаштувати фундамент. Якщо не зміниться фінансування, роботи продовжать в наступному році.

Варто додати, що відповідно до проекту сучасний мультиспортивний комплекс зможе одночасно вмістити до 3 тисяч глядачів. В ньому проходитимуть змагання з волейболу, баскетболу, футзалу, гандболу та бадмінтону. Загалом на базі «Палацу спорту» проводитимуть як всеукраїнські, так і міжнародні змагання. Після завершення будівництва комплексу в приміщення також перенесуть школу греко-римської боротьби, яка зараз знаходиться в Тернопільському замку.

Нагадаємо, спорудження спортивного комплексу повинно було розпочатися ще минулого року. Тернопіль отримав 35 мільйонів гривень на будівництво проекту, проте через критичні висловлювання місцевої влади, кошти з рахунків міста повернули назад в державний бюджет. Загальна вартість будівельних робіт становитиме 100 мільйонів гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.