Четвер, 25 Квітня, 2024

У Тернополі з’явилася чорна ялинка

Незвичний символ Нового року встановили біля Тернопільської обласної державної адміністрації. Повідомляє «Ternopil-future».

Чорна ялинка символізує Віл-інфікованих українців, яким хвороба не дозволяє насолоджуватися святами. Взяли участь у встановленні ялинки пацієнти та активісти. Прикрасили дерево пустими пляшками від ліків.

Таким чином люди влаштовули своєрідний протест проти дій Міністерства охорони здоров’я. Адже з Нового року ВІЛ-хворі не зможуть отримувати необхідні для їхнього життя ліки, оскільки урядовці провалили закупівлю медпрепаратів.

В громадській організації «100% життя» підрахували, що в результаті таких дій влади більше 30 тисяч українців не зможуть отримати необхідне лікування. Тільки в Тернопільській області 465 пацієнтів повинні отримувати своєчасно ліки.

Активісти вимагали в голови обласної ради не допустити дефіциту ліків на Тернопільщині та закликали президента з’ясувати як так вийшло, що головний орган, який має відповідати за своєчасне постачання та закупівлю ліків, провалив процедуру.

Варто додати, що аналогічні акції пройшли в усіх обласних центрах України. Сотні ВІЛ-інфікованих людей зверталися до обласного керівництва та глави держави за допомогою. Також в усіх регіонах з’явилися чорні ялинки прикрашені пустими пляшками.

В Центрі громадського здоров’я оприлюднили статистику, згідно якої кожен сотий українець інфікується небезпечною хворобою у віці від 15 до 49 років. При цьому Україна посідає лідируючі позиції за кількість ВІЛ-інфікованих людей. Так, лише протягом минулого року щодня реєстрували півсотні хворих на ВІЛ.

Найбільше інфекція поширена в Одеській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській, Київській області та місті Києві.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.