П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Тернополі можуть зробити рух однією з центральних вулиць одностороннім

В патрульній поліції Тернополя пропонують дещо змінити Правила дорожнього руху. Зміни торкнуться вулиці Руської, а саме ділянки від Універмагу до перехрестя, що знаходиться біля технічного університету. Повідомляє «Ternopil-future».

Зокрема, як один із варіантів розвантаження центральної вулиці, пропонують зробити рух по ній одностороннім. Адже саме на вулиці Руській часто виникають затори та дорожньо-транспортні пригоди. Також під колеса автівок часто потрапляли пішоходи.

Проблемним залишається і перехрестя біля Технічного університету, оскільки саме тут часто нехтують Правилами дорожнього руху як пішоходи, так і водії. Однак, пішоходи помічаючи перехід поспішають і не звертають уваги чи є поблизу автомобілі, і чи має водій можливість вчасно зупинитися.

Наразі керівництво патрульної поліції вивчає різні варіанти як уникнути порушень Правил дорожнього руху на проблемних перехрестях. Як один з можливих варіантів розглядають запровадження одностороннього руху. Так, від вулиці Коперника водії зможуть повертати лише в напрямку Центрального універмагу.

Однак, як зазначив керівник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Андрій Петрук, його відомство має право лише вносити відповідні рішення, які направляють на розгляд міської ради. І тільки після їх затвердження на сесії міської ради, можуть змінити рух транспорту в місті.

За словами Андрія Петрука, вся процедура затвердження та розгляду може зайняти декілька місяців.
Нагадаємо, в травні минулого року на вулиці Руській під колеса автомобіля потрапив 86-річний дідусь. Аварія трапилася саме на проблемному перехресті вулиць Руської та Коперника.

Автомобіль буквально проїхався по пенсіонеру. Щоб витягнути бідолашного з-під транспортного засобу, перехожим довелося підіймати машину.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.