Понеділок, 29 Квітня, 2024

Тернопільський стріт-арт: жителі міста розмалювали двори під’їздів

Тернополяни прикрасили під’їзди будинків малюнками в українському стилі. Таку акцію зорганізували мешканці мікрорайону Дружба, аби зробити кращими свої двори.

Інформує про це «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «0352.ua».

У під’їзді зображені картини традиційної селянської хати, де цікаво споглядати і фотографувати красиві малюнки. Мешканці багатоповерхівки зібрали гроші на таку спільну ініціативу і замовили художника.

Жителька будинку Наталія Мундяк каже, що всі захоплені роботою, фотографуються на фоні картин та запитують за виконавця малюнків. Це мотивує інших зробити у своїх дворах подібну красу.

Двірник Надія Мазепа зазначає, що біля цього під’їзду їй дістається менше роботи, бо мешканці багатоповерхівки більш чемні і не дуже смітять. Жінка захоплюється картинами тієї людини, що зробила двір ошатнішим, а особливо бажанням самих жителів, які хотіли, щоб у їхньому під’їзді було красивіше. Надія бажає, щоб інші переймали досвід і прикрашали будинки в такий оригінальний спосіб.

На вулиці Карпенка теж зробили ошатні клумби та цікаві малюнки на стінах паркану. На картинах є і замок, і мальовнича гірська природа, і розмаїття квітів.

Мешканець будинку Андрій Баб’яр каже: «Ініціативу підняли жителі багатоповерхівки, бо сірі бетонні стіни навіювали тільки смуток і нічим не тішили. Усім хотілось чогось весняного, свіжого замість одних буденних тонів».

Хлопець розповідає, що багатьом така ідея подобається і привертає увагу всіх, хто проходить повз. Його друзі, коли приходять погостювати, подивовані такою красою на парканах.

Відповідно до правил благоустрою самовільні написи чи графіки є порушенням. Нанесене повинні забирати балансоотримувачі або суб’єкти господарювання, якщо є скарги. Проте ніхто претензій до розмальованих під’їздів не має, тому вони надалі прикрашатимуть стіни.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.