Вівторок, 30 Квітня, 2024

В Тернопільських маршрутках встановлять камери відеоспостереження

В громадському транспорті Тернополя незабаром можуть з’явитися камери відеоспостереження. Повідомляє «Ternopil-future».

Відповідне рішення прийняли на засіданні Тернопільського регіонального оперативного штабу. При цьому камери встановлять як в автобусах, так і в тролейбусах і маршрутках.

На думку членів оперативного штабу, таким чином правоохоронці зможуть краще стежити за дотриманням карантину перевізниками та пасажирами.

Варто додати, що не всі тернополяни готові дотримуватися карантинних обмежень. Кожного дня правоохоронці фіксують нові порушення.

Зокрема, нещодавно на дитячому майданчику поліція помітила 37-річного тернополянина. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

На вимогу правоохоронців вдягнути маску тернополянин відреагував зухвало та почав обзивати поліцію нецензурними словами.

Суд притягнув чоловіка до адміністративної відповідальності та призначив йому штраф в розмірі 17 тисяч гривень. Тернополянин не погодився з таким рішенням і оскаржив його до апеляційного суду. Проте, апеляція залишила без змін рішення Тернопільського міськрайонного суду і таки визнала чоловіка винним у вчиненні карантинних порушень.

Варто додати, що на тернополянина склали одразу три протоколи: дрібне хуліганство, порушення карантину та поява в громадському місці в стані алкогольного сп’яніння.

В Кабінеті Міністрів вирішили суттєво зменшити штрафи для громадян. Якщо раніше потрібно було оплатити від 17 до 34 тисяч гривень, то у випадку схвалення нового закону Верховною Радою штраф за порушення карантину становитиме від 170 до 255 гривень. Для власників закладів харчування і розважальних закладів він вимірюватиметься в декілька тисяч гривень. При цьому прості громадяни відповідатимуть за порушення маскового режиму.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.