Четвер, 28 Березня, 2024

Ексклюзивний будинок на Тернопільщині: молоде подружжя «створило» свою оселю

Сімейна пара зі села Петриків, що під Тернополем, вирішила застосувати нестандартний підхід і зробила собі житло із різного непотребу.

Про це повідомляє «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «Від Тарнополя до Тернополя».

Власники такого екологічного будинку кажуть, що їхня оселя зроблена переважно з відходів і сміття. Для зведення житла подружжя використало п’ять тисяч пляшок, кільканадцять автошин, дерево та звичайну вату. Такий задум сімейної пари допомогли реалізувати і родичі, які зносили усілякі скляні пляшки з-під різних алкогольних напоїв. Вони зносили їх із лісосмуги і за допомогою цього зробили цілий фундамент. Так поступово господарі зробили унікальний будинок, подібного якому немає у Тернопільському районі.

Подружжя каже, що планували будинок у такий спосіб, щоб менше коштів витрачати на обігрів великої оселі.

Господар будинку Володимир Сеньків каже, що сам купол є енергоефективним, бо повітря циркулює.

Родина вчителів мріяла про власне житло, але назбирати грошей не сподівалися, тому поклалися на власну кмітливість. У нестандартній побудові допомагали родичі, а сам фундамент з підвалом зробили зі скляної тари. Вони зазначають, що основа будинку з такого матеріалу добре зберігає тепло.

Брат власника оселі – Тарас Сеньків додає, що це є дуже економним варіантом, бо не треба купувати цегли. Вигода і енергозберігання від використання такого матеріалу тільки зростає. Чоловік зізнається, що навіть зовнішній вигляд будинку приносить задоволення, бо використовували незатратну скляну тару.

Господар оселі каже, що утеплювали житло мінватою, а між трикутники ставили гідро- і паробар’єр. Зовні будинок обклали бітумною черепицею, а всередині стіни, стелю підбили «вагонкою».

Брат власника дому – Сергій Петришин коментує, що в якості сходів використали звичайні шини, які наповнили відсівом, а зверху залили бетонною стяжкою. Площа будинку сягає 100 кв. м., а на першому поверсі – вітальня і кухня.

На другому поверсі знаходяться спальні кімнати. Будинок опалюють за допомогою печі, яку зробили в цікавий спосіб, адже тандир обернутий у другий бік. Також Володимир з дружиною планують обладнати дах сонячними батареями.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.