П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Міська рада Тернополя закупить ще сотню сучасних низько підлогових автобусів

«Тернопільелектротранс» закупить сто низькопідлогових автобусів, які дозволять створити в місті єдину комунальну транспортну систему. Повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Дозвіл на закупівлю транспорту надали на останній сесії міської ради. Вже незабаром тернополяни зможуть користуватися комфортним громадським транспортом. За словами чиновників, у місті триває процес створення єдиної комунальної транспортної компанії. Раніше для потреб Тернополя уже було придбано 30 одиниць пасажирських автобусів, кошти на які виділили з громадського бюджету. Ще сотню автобусів закуплять за рахунок інших джерел фінансування.

Зокрема, в рамках процедури закупівлі, «Тернопільелектротранс» укладе договір купівлі-продажу з банком або інвестором на суму 190 мільйонів  гривень. Відбуватиметься це через відкриті торги. Однак, обов’язковою умовою договору є розстрочка платежу на 60 місяців.

На думку мера Сергія Надала, відстрочення платежу дозволить місту пришвидшити процес переходу від приватного до комунального транспорту, а також значно підвищить якість перевезення пасажирів, що у приватних маршрутках явно не відповідає європейському рівню.

Нагадаємо, в Тернополі триває оновлення мережі маршрутів. Зробити це жителі міста можуть за допомогою Е-консультацій або через надсилання листа на електронну пошту [email protected]. Відповідно до представленого проекту транспортна система у Тернополі буде комбінованою – містом курсуватимуть і автобуси, і електротранспорт. Відбудуться зміни і в організації руху на перехрестях та на певних маршрутах. З врахуванням думок тернополян проект транспортної системи міста доопрацюватиметься, щоб забезпечити якість в наданні послуг перевезення.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.