Вівторок, 19 Березня, 2024

Тернополянам показали як виглядатиме новий парк

В місті розпочалося громадське обговорення проекту парку, який мають намір облаштувати на території Мікрорайону 14. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Так, новий парк площею 10,5 гектарів охопить вулиці Тарнавського, Володимира Великого, Липницьку та Київську. Наразі на порталі «Електронні консультації та обговорення» приймаються пропозиції від жителів міста щодо можливого покращення проекту. Загалом пропозиції прийматимуть до 4 квітня.

Також на порталі можна подивитися як саме планують облаштувати новий парк. Зокрема, на території парку будуть майданчики, алеї і газони, які створять умови для дитячих ігор, обмощена бруківкою еко-автостоянка. На газонах та алеях встановлять перголи і лавочки для відпочинку. В центрі парку знаходитиметься кав’ярня, електроенергія до якої надходитиме за рахунок сонячних батарей. На перехресті алей облаштують сухий фонтан, який в жарку погоду освіжатиме тернополян.

Родзинками парку будуть арт-об’кти. На алеях встановлять лавочку з вазонами в стилі параметризму, скульптуру-куб, яка налаштовує на споглядання.

Петиція про створення нової паркової зони з’явилася на Єдиному сайті петицій у квітні 2018 року. Автором пропозиції виступив тернополянин Максим Дігай, який зазначив, що забудовники намагаються викупити ділянки під будівництво багатоповерхівок. Адже в цій частині міста до цього часу немає паркової зони, де могли б відпочивати батьки з дітьми та літні люди.

Електронна петиція набрала необхідну кількість голосів та була розглянута на виконавчому комітеті міської ради. Чиновники погодилися на пропозицію і взялися за створення проекту парку.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.