Середа, 8 Травня, 2024

В районному центрі Тернопільщини обладнали зупинки «розумним» табло

Містечко Чортків у Тернопільській області все більше дивує своїми досягненнями. Місцева влада облаштувала зупинки громадського транспорту за європейським зразком. Повідомляє «Ternopil.future».

Так, на зупинці віднедавна з’явилися «розумні» табло, які показують жителям міста графік руху громадського транспорту. Наразі електронним табло облаштували лише зупинку на автостанції. В планах встановити технологічні новинки і на інших найбільших завантажених місцях зупинки громадського транспорту.

Також в Чорткові всі маршрутки забезпечили gps-трекерами, що дозволяє місцевій владі відстежувати в онлайн-режимі чи дотримуються водії встановленого графіку, чи їздять у непопулярні райони міста, з якою періодичністю їздить громадський транспорт.

Завдяки gps-трекерам електронні табло відстежують інформацію, де саме знаходиться маршрутка та через скільки часу вона прибуде на зупинку. Зокрема, інформація з «розумних» табло зчитується системою кожні 5 секунд. Тобто, якщо водій дещо затримається на маршруті або ж змінить напрямок руху, все це відобразиться на електронному табло.
Як розповіли у міській раді, на електронному табло в першу чергу відображатимуться номер маршруту, напрямок руху та час прибуття маршрутки на зупинку.

Варто додати, що в місті є один перевізник, який забезпечує рух громадського транспорту. Через монопольне становище переговори з перевізником тривали досить довго і з перешкодами, оскільки він не поспішав надавати для загалу інформацію про рух громадського транспорту. Договір на перевезення був укладений ще в 2015 році і тому в документі не було передбачено умов про обладнання маршруток gps-навігаторами. Однак, перевізник погодився з доводами міської ради і приєднався до системи електронних табло.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.