П’ятниця, 29 Березня, 2024

Нововведення від «Укрзалізниці»: українці зможуть перевозити велосипеди швидкісними потягами

Ще донедавна українці, які люблять подорожувати з своїм двохколісним транспортом, могли його перевозити лише у нічних поїздах. Відтепер послугу удосконалили. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на сторінку в соціальній мережі керівника «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

Євген Кравцов поділився особистим досвідом і розповів, що полюбляє велоспорт та часто їздить на роботу на велосипеді. За словами очільника підприємства, велосипеди можна буде перевозити і в потягах Інтерсіті та Інтерсіті+. Відповідні листи з вказівками про нововведення уже відправлені у підрозділи «Укрзалізниці».

В швидкісних потягах не передбачені місця для перевезення велосипедів. Однак, в транспортному підприємстві знайшли вихід з ситуації та розробили інструкцію як дістатися з двохколісним другом до пункту призначення.
Так, згідно з правилами перевозити велосипеди можна буде лише в розібраному та упакованому вигляді. При цьому окрема плата за перевезення не братиметься. Зміни вступили в силу з 23 травня.

Варто додати, що з 1 червня «Укрзалізниця» запускає новий експеримент: з поїздів Інтерсіті та регіональних експресів приберуть коври з проходів. Якщо від користувачів залізниці не поступатимуть скарги, нововведення поширять і на інші поїзди. Натомість коврові доріжки замінять на звукоізоляційне покриття.

Також транспортна компанія запустила послугу з онлайн-продажу білетів в Польщу. Придбати квиток, не виходячи з дому, можна буде на усі напрямки в сусідню країну. Раніше послуга діяла лише на окремі рейси, що викликало чимале невдоволення серед пасажирів. З 15 травня на сайті «Укрзалізниці» представлений перелік міжнародних потягів у Польщу.

В той же час з початку 2019 року суттєво зросла вартість квитків та послуг компанії. Зокрема, піднялася ціна на постільну білизну, чай, каву та питну воду.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.