Вівторок, 19 Березня, 2024

У Тернополі таки запрацює аеропорт

Новообраний депутат від Тернопільщини Андрій Богданець під час зустрічі з прем’єр-міністром та міністром інфраструктури обговорив питання якнайскорішого відновлення роботи Тернопільського аеропорту.

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «Тернополяни».

В Кабінеті Міністрів не мають заперечення проти відкриття тернопільського аеропорту. Однак, за словами прем’єр-міністра це можливо лише у випадку наявності фінансування та залучення інвесторів. Якщо будуть виконані ці умови, урядовці обіцяють допомогти з відновленням роботи аеропорту.

Андрій Богданець розповів, що летовище може розпочати свою роботу вже в наступному році. Слід зазначити, що однією з ініціатив президента України Володимира Зеленського є відновлення роботи 20 аеропортів на території всієї країни. В такому випадку представник Тернопільщини у парламенті планує залучити субвенції і для місцевого летовища.

Андрій Богданець поділився підводними каменями, які перешкоджають відкриттю аеропорту. Зокрема, міська рада та обласна державна адміністрація не можуть досягнути компромісів в цьому питанні. Народний депутат сподівається, що спільними зусиллями вдасться вирішити проблему.

Не менш гострим питанням, яке щоденно турбує тернополян, є реконструкція Гаївського мосту. На сьогодні потрібно значне вливання коштів для завершення робіт з ремонту мосту. В 2019 році на ці потреби виділили 8 мільйонів гривень. В наступному році Андрій Богданець сподівається отримати 40 мільйонів гривень на реконструкцію Гаївського мосту.

Нагадаємо, ще в листопаді 2018 року Тернопільська обласна рада прийняла Концепцію розвитку аеропорту «Тернопіль», проте протягом цього року жоден з її пунктів так і не втілився в життя. Можливо за сприяння народних депутатів тернополяни та жителі області зможуть відвідати Європу та теплі країни, не витрачаючи багато часу на добирання до аеропортів в інших обласних центрах.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.