Вівторок, 19 Березня, 2024

У Тернополі порушників закону вистежують за допомогою літального апарату

Відтепер знайти паліїв сміття, сухого листя та трави у Тернополі стане набагато легше. Інспектори муніципальної інспекції отримали квадрокоптер, який допомагатиме вистежувати порушників закону з висоти, пише Тернопіль Майбутнього

Щороку восени тернополяни потерпають від задимленості повітря. Порушники, які палять сухе листя, ігнорують заборону, навіть не задумуючись, як сильно шкодять довкіллю та здоров’ю інших людей.

Працівники муніципальної поліції намагаються боротися з паліями, однак без скарг інших мешканців міста виявити порушників  досить складно. Відтепер у них з’явився новий помічник – квадрокоптер. Його придбала міська рада.
Як проінформували в прес-службі мерії, за допомогою цього літального апарату вже вдалося оштрафувати двох правопорушників.

Наприкінці жовтня, озброївшись квадрокоптером, інспектори перевіряли два мікрорайони: «Дружбу» та «Новий світ». Сучасна техніка одразу стала в пригоді – на вулиці Хліборобній з висоти побачили задимленість. Тернополянин палив гілки дерев та опале листя. Сліди диму з повітря помітили й на вулиці Глибока Долина. Обом порушникам за скоєне доведеться платити штраф – від 170 до 340 гривень.

Найбільша небезпека полягає у тому, що при спалюванні сухої рослинності виділяються токсичні сполуки, такі як діоксин, чадний газ та окис азоту. Вогонь руйнує ґрунтовий покрив та пошкоджує коріння рослин. Не варто забувати й про тваринний світ, який також страждає від диму та вогню.

Екологи просять не палити листя, адже це загрожує як довкіллю, так і здоров’ю людей. За словами медиків, у «сезон» паління збільшується кількість захворювань дихальних шляхів. І що найгірше – у багатьох випадках вогонь стає неконтрольованим та переростає у пожежу.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.