Вівторок, 19 Березня, 2024

Тернопільські вчителі навчатимуть дітей в контексті медіаграмотності

Боротьба з російською агресією відбувається на всіх фронтах, в тому числі і медійному. А тому, щоб допомогти українцям, зокрема працівникам освіти і учням шкіл запрацювала інноваційна програма медіаграмотності.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на Терен, тепер вчителі тернопільських шкіл матимуть можливість скористатися низкою матеріалів для формування громадської компетентності учнів. Справа в тому, що сайт он-лайн освіти ed-era (в перекладі на українську означає освітня ера) та інститут лідерства розробили 16 модулів. Кожен модуль складається з навчальних програм для 5-9 класів. Напрямки такі: Громадянська відповідальність, Здоров’я та безпека, Екологічна безпека та сталий розвиток, Підприємливість та фінансова грамотність. Кожен з напрямків має відношення, а саме проходить через всі предмети, а тому дозволяє сформувати в дітей знання про навколишній світ. Ідея полягає в тому, що дитина була обізнана не лише в історії чи праві, а й мала критичні знання з математики, фізики, хімії. Загалом модулі можна розділити на такі 6 категорій: соціальний активізм, критичне мислення, права людини, фінансова грамотність, громадянська відповідальність, медіаграмотність.

А далі найбільш цікаве. Педагог самостійно обирає модуль, предмет, клас, тему уроку, об’єм часу (1 урок чи декілька) і адаптує отриманні знання для учнів. Модулі містять сценарій уроку, презентації, рекомендації вчителю і багато іншого. А отже вчитель зможе звернути увагу на ті акценти, які найкраще зможе реалізувати.

Отже, питання медіаграмотності українців виходить на новий рівень. І хоча зазначені матеріали поки-що використовуватимуть ті педагоги, що розуміють їх важливість, але можливо з часом, після вказівки Міносвіти, це стане обов’язковими для використання усіма. Що думаєте освітяни?

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.