Четвер, 25 Квітня, 2024

Де ваш будинок втрачає тепло допоможе дізнатись тепловізор

Зима, що прийшла в Тернопіль на минулому тижні продемонструвала готовність тернополян до її наслідків. Мова про утеплення будинків, встановлення пластикових вікон. Але не всі мешканці міста можуть цим похвалитися. Це показало дослідження проведене 24 листопада завідувачем сектору з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Павло Савечко.

Як повідомляє ternopil-future.com, справа в тому, що в рамках Громадського бюджету – 2018 за ініціативи голів ОСББ було придбано тепловізор. Він знаходиться в управлінні ЖКГ (за адресою вул. Коперника,1/209). За його допомогою можна виявити шпарини, в які тікає тепло із квартир. Результати перевірки були оприлюдненні на сторінці Петра у мережі ФБ, де він повідомив, що в день проведення дослідження температура була – 3, вологість 99%. Вдалося відслідкувати, як виглядають втрати тепла в садочках, школах, новобудовах, утеплених будинках і будівлях, що частково утепленні. Також було сказано, що українцям ще слід навчитися правильно утепляти старі будинки і будувати нові. Слід брати приклад з поляків. Найгірші показники для утеплених будинків, якщо товщина утеплювача не перевищує 15 см. А вікна 0,75 (7 см. рама, 3 скла, 2 з яких енергоефективні).

Також було повідомлено, що в новому держбюджеті на «теплі кредити» виділено лише 400 млн. грн. Як і в цьому році. А це означає, що дане питання не в пріоритеті уряду. Мова про стимулююче тарифоутворення для потреб утеплення навіть не піднімається. Проста математика і досвід підказують, що краще докласти 5 грн. до квартирної плати, але зменшити вартість опалення на 10 грн. Отож, тернополянам слід кидати палити і вкладати гроші в свій теплий комфорт, а саме зменшення платіжок.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.