Вівторок, 16 Квітня, 2024

До Тернополя прибули ще 20 новеньких автобусів

В Тернопіль привезли нову партію низько підлогових автобусів. Презентували новий міський транспорт за участі Сергія Надала, працівників комунального підприємства «Тернопільелектротранс», а також місцевих журналістів. Транспорт прибув якраз перед початком карантину. Повідомляє «Ternopil-future».

Автобуси прибули щойно з заводу, ще у захисній плівці. Усі 20 автобусів марки «МАЗ 206» 2019 року випуску. Виробником транспорту є Білорусь. В міській раді розповіли, що автобуси повністю відповідають вимогам часу та безпеки. Кошти на закупівлю виділили з бюджету міської ради завдяки договору лізингу з «Приватбанком».

Мер Тернополя Сергій Надал зазначив, що міська рада змушена була закупляти автобуси закордоном, оскільки Львів, де є заводи «Електрон» та автобусний завод, не може впоратися з таким об’ємним замовленням.

Придбані автобуси є екологічно безпечними і відповідають стандарту Євро-5, окрім цього транспорт оснащений двигунами внутрішнього згоряння, завдяки чому вдасться уникнути забруднення навколишнього середовища.

Завдяки, тому, що закуплений громадський транспорт є низько підлоговим, пересування ним стане комфортним для окремих категорій тернополян. Зокрема, в автобус без перешкод зайдуть як молоді мами з дитячими візочками, так і люди з обмеженими фізичними можливостями.

Один автобус може одночасно перевозити до 70 пасажирів. Транспортний засіб фактично розділений на дві частини. Передня частина має більш низьку підлогу та широкий майданчик для візка, а також декілька пасажирських сидінь. Друга частина, яка розділена від іншої дверима та вищим рівнем підлоги містить два ряди пасажирських сидінь. Тому, в громадському транспорті буде зручно стояти і сидіти.

Нагадаємо, в Тернополі триває запровадження єдиної транспортної системи, в рамках якої міська рада проводить закупівлю низько підлогових автобусів, які мають повністю замінити застарілий громадський транспорт міста.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.