П’ятниця, 19 Квітня, 2024

«Водії чекають виходу на роботу»: коли відновить роботу громадський транспорт у Тернополі

Ось уже який місяць мешканці Тернополя змушені обходитися без громадського транспорту. Залишилися без роботи і водії, проте через епідеміологічну ситуацію, мова про його відновлення зараз не ведеться. Повідомляє «Ternopil-future».

Водії нарікають: якщо найближчим часом не відновиться рух громадського транспорту в Тернополі, вони змушені будуть шукати нову роботу. Адже їм також потрібно утримувати свої сім’ї, а з такими темпами скоро не залишиться грошей навіть на кусок хліба. Невдоволення висловлюють і перевізники, які за ці декілька місяців понесли великі збитки і готові хоч завтра приступати до роботи.

Про роботу громадського транспорту нещодавно розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, з 11 травня потрібно збільшувати кількість громадського транспорту, щоб люди мали можливість дістатися на роботу, адже чимало підприємств відновлюють свою роботу наступного тижня.

Запуск громадського транспорту відбудеться в рамках «адаптивного карантину». Проте, за цей напрямок відповідатиме місцева влада.

Прем’єр-міністр зазначив, що громадський транспорт у великих містах може спричинити підвищення рівня захворюваності, оскільки є високий ризик підхопити коронавірус. В той же час кожен міський голова нестиме персональну відповідальність за ситуацію у своєму місті.

Наразі жодних офіційних документів про відновлення роботи транспорту уряд не оприлюднював. Ймовірніше за все, спочатку перевізникам дозволять перевозити не більше 10 людей у салоні, як  це було на початку карантину. Хоча, й навіть при такій кількості людей, перевізники нестимуть збитки, оскільки рух громадського транспорту може стати нерентабельними.

Варто додати, що на Тернопільщині спостерігається зменшення рівня захворюваності на COVID-2019. Лише за останню добу зафіксували 16 нових випадків, найбільша кількість хворих – у Кременецькому районі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.