Вівторок, 19 Березня, 2024

На Тернопільщині перенесли скандальну арку-серце

Нещодавно при вході в улюблене місце відпочинку тернополян – острівець закоханих з’явилася нова металева арка. Композиція у формі серця отримала чимало негативних відгуків тернополян. Повідомляє «Ternopil-future».

Нову конструкцію біля острівця закоханих встановили вкінці травня. Вона скоріше нагадувала не серце, а інший орган. В коментарях тернополяни масово висловлювали своє невдоволення та відверто глузували з ініціативи міської ради.

Жителі міста порівнювали арку з «п’ятою» точкою. Скандал тривав декілька місяців. І врешті-решт міський голова Сергій Надал виріши перенести композицію в інше місце. Тепер арка у формі серця прикрашатиме парк Топільче.

Очільник Тернополя створив на своїй сторінці в соціальній мережі опитування для тернополян, де вони б хотіли бачити арку. Більшість жителів міста проголосували за розміщення металевої конструкції саме в парку Топільче, де вона прикрашає одну з пішохідних доріжок. Зокрема, свої голоси за перенесення арки в парк віддали 61 відсоток опитаних. Сергій Надал на своїй сторінці офіційно повідомив, що арку таки перенесуть. І ось вчора конструкцію встановили в парку Шевченка.

Варто додати, що раніше в парку Топільче розмістили металеві дерева, які прикрасили зеленими насадженнями. Однак, знову ж таки не всі тернополяни сприйняли їх позитивно. Дехто з жителів міста вважає, що краще в парку висаджувати живі дерева, адже в Топільче є багато простору для живих квітів та кущів. Натомість квіти посадили на металеві конструкції. Тому, встановлення металевих дерев в парку є недоцільним.

Іншим жителям міста навпаки подобаються металеві конструкції. Вони вважають, що металеві дерева піднімають настрій перехожим. Якщо таких конструкцій буде не надто багато, вони стануть справжньою прикрасою Тернополя.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.