П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як будуть відновлювати замки в Кривче та Скалі-Подільській

Західна Україна і зокрема Тернопільська область багаті на різноманітні історичні, культурні та природні пам’ятки. А тому питання їх збереження та використання є важливою частиною політики нашої держави.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на 7days-ua, в межах Тернопільської області слід звернути увагу на збереження та використання в туристичних цілях замків у смт. Скала-Подільська і селі Кривче Борщівського району Тернопільської області.

Зокрема, щоб привернути увагу громадськості до вирішення цієї проблеми Скала-Подільський відділ Національного заповідника «Замки Тернопілля» провів громадські слухання на тему: «Замок у с. Кривче, туристичні перспективи».

До обговорення були запрошені представники органів влади, громадськість, краєзнавці, завідувачі музей в Борщові, Кривче, Скала-Подільська та багато інших. Обговорили дату першої згадки села Кривче. Вирішили, що село постаршало з 1639 до 1530 р., результати археологічних досліджень, які були проведені в 2011 р. в замку Кривче, 2014 р. в Скалі-Подільській. Також було обговорено необхідність накриття обох веж замку, шляхи вирішення цієї проблеми, тобто пошуку коштів, культурну спадщину Скали-Подільської та потребу в охоронному статусі історичних будівель селища. Загалом вирішили, що необхідно добиватися участі населеного пункту у міжнародних грандах, які б сприяли процесу реставрації місцевих замків.

Завершили зустріч відвідинами експозицій Скала-Подільського краєзнавчого музею та оглядом історичного минулого містечка над Збручем.

Отже, туристична галузь області багата на різноманітні пам’ятки історії та культури. Їх розвиток та збереження є важливим для нас, українців та владних структур. А тому цікавимось історичним минулим краю, зберігаємо, а не руйнуємо пам’ятки архітектури і пам’ятаємо хто ми є і яке в нас коріння.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.