П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Тернополі створять віртуальний мистецький «салон»

У Тернополі планують зробити сайт, де презентуватимуть творчість як відомих діячів мистецтва міста, так і тих, що раніше прославили місто. У задумі ініціатора ідеї не лише створити місце, де будуть яскраві зразки художників, музикантів, письменників.

Інформує «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «Терен».

Натхненником цього проекту став журналіст, поет, перекладач, голова ГО «Мистецький фестиваль Ї» Юрій Матевощук. Він вважає, що місто треба представляти на високому рівні у культурно-мистецькому плані. Також це стане неабиякою знахідкою для туристів.

До співробітництва над такою ідеєю Юрій залучає Олександа Смика ‒ відомого поета, начальника управління культури й мистецтв Тернопільської міської  ради тощо, Володимира Окаринського як історика та компетентного викладача, Марію Юрчак ‒ художницю та арт-директора галереї «Бункермуз». Не менш зацікавлений Юрій Матевощук у співпраці з Романом Воробйовим ‒ поетом, дизайнером, натхненником тернопільського бренду «Сумна вівця» та проекту «Тернопільська поезія мертва».

Усю необхідну інформацію для втілення задуму організатори збирають з архівів, книг, газет, Вікіпедії та ін.

Юрій Матевощук каже, що зібралась когорта творчих людей, які натхненно готові працювати у зборі даних. Ми не збираємось обмежуватись цим і плануємо зробити карту закладів і об’єктів культури та мистецтва Тернополя. Це стане хорошим путівником для туристів та орієнтиром для жителів міста. Також у перспективі є інтеграція цього у сайт міської ради.

Додамо, що всі охочі можуть долучитись до збирання інформації про талановитих майстрів пера, пензля, інструмента тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.