Вівторок, 23 Квітня, 2024

Синагоги Тернопільщини увійшли до списку найкрасивіших споруд України

Архітектура України багата на архітектурні шедеври, які поєднують в собі чимало стилів та світових культур. Повідомляє «Ternopil.future».

Портал IGotoWorld склав перелік архітектурних об’єктів іудейської культури, які варто відвідати в Україні. До списку найкрасивіших увійшли синагоги Тернопільщини.

Так, в першу трійку найдревніших споруд потрапила синагога Гусятина. Архітектурний об’єкт з’явився в місті ще вкінці 16 століття, у 17 столітті її дещо перепланували. Споруда поєднує в собі готику та мавританський стиль. До початку 21 століття в синагозі розміщувався краєзнавчий музей, однак на сьогоднішній день споруда перебуває в аварійному стані.

Дві синагоги збереглися в Чорткові. Одну з будівель спорудили в 17 столітті, але архітектурна пам’ятка майже не збереглася до наших днів. Нову синагогу збудували в 20 столітті під керівництвом австрійського архітектора Ганса Гельдкремера. Наразі тут розмістили школу юних техніків.

Варто додати, що очолила рейтинг синагога в Острозі, яку вважають однією з найдревніших в Україні – збудували споруду в 15 столітті. До 2000-х років будівля збереглася в надзвичайно аварійному стані. Місцевий бізнесмен ініціював реконструкцію архітектурної пам’ятки в 2016 році. За цей час вдалося перекрити дах, відновити склепіння та зовнішню декорацію.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.