Вівторок, 19 Березня, 2024

Тернополянам показали проект пам'ятника Майстру Йоді

В Тернополі таки встановлять монумент одному з центральних персонажів популярної саги «Зоряні війни» Майстру Йоді. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «20 хвилин».

Пам’ятник планують встановити вже через два тижні. Скульптура практично готова. Її фото опублікували на сторінці проекту в соціальній мережі. 

Варто додати, що історія з встановлення пам’ятника триває майже два роки. В березні 2018 року на сайті електронних петицій з’явилася пропозиція тернополянина Сергія Кутузова про встановлення в місті оригінальної скульптури. Свою ідею тернополянин мотивував тим, що ще у 2017 році переможцем громадського бюджету став пам’ятник вчителю, однак його так і не встановили.

Взамін цього Сергій Кутузов запропонував, щоб у місті з’явився пам’ятник Майстру Йоді. Тернополяни активно підтримали петицію.

Натомість у Тернопільській міській раді зазначають, що встановлення монументу – це громадська ініціатива. Щоправда, петиція розглядалася на засіданні виконавчого комітету, однак остаточного рішення щодо цього питання так і не прийняли.

Встановлення скульптури вартуватиме 8 тисяч доларів. Слід зазначити, що думки тернополян щодо доцільності появи пам’ятника Майстру Йоді розділилися: дехто вважає, що він прикрасить місто, частина тернополян проти встановлення.

Нагадаємо, влітку біля Тернопільської міської комунальної лікарні встановили монумент відомому покровителю хворих та захиснику від епідемій святому Роху. Адже в медичному закладі проходять лікування хворі з важкими інфекційними захворюваннями не лише з Тернополя, а й з усієї області.

Пам’ятник знаходиться навпроти входу в інфекційне відділення. Кощти на встановлення скульптури виділив меценат.
Варто додати, що святий Рох був відомим французьким цілителем і здавна вважається покровителем міста Львова. В Тернопільській міській лікарні надіються, що відтепер святий стане покровителем і їхнього міста.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.