П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Вибираємо сотейник

Кухня – це особливе царство і кухонне приладдя повинно бути на належному місці і відповідної якості. Сьогодні ми поговоримо про такий кухонний девайс, як сотейник. Сотейник купити в Києві не становить проблем, але щоб вибрати дійсно хороший товар необхідно попрацювати.

Що таке сотейник?

Давайте розберемо все по-порядку. Сотейник – це поєднання сковорідки і каструлі. Але від сковороди він відрізняється високими стінками, а від каструлі навпаки – надто маленькими. В цьому девайсі можна, як варити (наприклад, соус), так і смажити.

1

Матеріал корпусу

Сотейники виготовляють з різних матеріалів:

  • Алюміній. Це недорогий, легкий, але міцний матеріал. Він дуже швидко нагрівається, тому страва буде готуватися швидше. Але, в алюмінієвому сотейнику немає антипригарного покриття, тому продукти можуть пригорати. Також алюміній складний у догляді, він легко дряпається і при високих температурних режимах може навіть деформуватися. Ще один мінус цього матеріалу – легкість. Такий сотейник може легко впасти з плити або іншої поверхні. А це вже небезпечно.

  • Чавун. Цей матеріал вважається класичним і з нього часто виготовляють кухонні аксесуари. Сотейник з чавуну масивний, він точно не впаде коли цього ніхто не чекає. Він відмінно витримує високі температури. Однак, цей матеріал піддається корозії і в ньому не бажано зберігати їжу. Адже смак їжі після такого сусідства може зіпсуватися. А ще чавунні приналежності дуже тендітні.

  • Нержавіюча сталь. Цей матеріал легше і міцніше чавуну, але він важче алюмінію. Цей матеріал зустрічається на кухні досить часто, адже нержавіюча сталь рівномірно нагрівається і не вступає в реакцію з іншими речовинами. Але є одне “але”: нержавіюча сталь погано очищається і у неї слабка стійкість до перегріву.

  • Титан. Хороший матеріал: він швидко нагрівається, стійкий до корозій, не перегрівається. Титановий сотейник можна назвати практично ідеальним. Але цей матеріал досить дорогий і такий девайс важко знайти в продажу.

Які ручки краще вибрати?

Ручка також важливий елемент сотейника. Вони бувають з бакеліту, металу, дерев’яні, комбіновані. Потрібно враховувати, що ручка, яка відлита разом з сотейником, дуже міцна. Але таку ручку ви не зможете відкріпити під час приготування страви в духовці.

У нашому матеріалі ви дізналися на що потрібно звертати увагу при виборі сотейника. А далі – вибір тільки за вами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.