Понеділок, 29 Квітня, 2024

Розваги для екстремалів: тернополянам пропонують спуститися в підземелля

Цими вихідними любителі екстриму зможуть підвищити свій адреналін. На Тернопільщині організовують мандрівку підземними лабіринтами. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «TeNews».

З приходом весни і тепла в області відновили екскурсії відомими печерами Тернопільщини. Так, неподалік Чорткова знаходиться печера Млинки протяжністю близько 40 кілометрів. На невеликій відстані від неї знаходяться печери Оптимістична та Вертеба, кожна з яких має свою унікальну природу. Екскурсійні тури подібними місцями дозволять відволіктися від сірих буднів. Екстремальний відпочинок підійде як для новачків, так і для любителів.

Проте, самостійно відправлятися у подорож не варто, оскільки тоді екскурсія з розваги перетвориться на небезпеку для вашого життя. Тому, необхідно звернутися за допомогою до досвідчених провідників-спелеологів, які окрім екскурсійного маршруту можуть розповісти і різні цікавинки про печери. Зокрема, в Чорткові є спелеоклуб «Кристал», працює організація і в Тернополі.

Подорожі підземеллями пропонують чимало тернопільських туроператорів. Зокрема, 6 квітня «Вояж.UA» організовує тур «Підземна казка Тернопілля», під час якого туристи зможуть спуститися до печери Млинки, що відома свої екстремальними та заплутаними ходами. Туристична компанія організовує ще один підземний тур «У гості в підземне царство», який дозволить помилуватися унікальною красою печер Оптимістична та Вертеба. Ці маршрути є більш простішими і підійдуть для недосвідчених туристів. Варто додати, що в печері Вертеба знаходиться Музей трипільської культури. Під час відвідування локації можна навіть полежати на справжній трипільській лежанці.

Печера Оптимістична вважається найдовшим підземеллям у світі і  включає в себе 15 районів  з різноманітними ходами, галереями та геологією.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.