Вівторок, 19 Березня, 2024

На одному з мостів Тернополя з'являться ворота

На найбільш аварійному мості Тернополя – Гаївському встановлять потужні обмежувачі руху для великогабаритного транспорту. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «За Збручем».

Комунальникам лише за четвертим разом вдалося встановити нову конструкцію на Гаївському мості. Вантажівки буквально в перші години руйнували обмежувачі руху. На цей раз обмежувачі руху, які слугуватимуть своєрідними воротами, зроблять більш міцнішими та помітнішими.

Спочатку для автобусів та вантажного транспорту встановили вказівники, які забороняли їм рух аварійним мостом. Однак, незважаючи на це водії продовжували ігнорувати обмеження. Тому, комунальники вирішили діяти більш радикально. Поліція постійно патрулює проїзд через міст і накладає на водіїв-порушників штрафи.

У відділі технагляду закликали кермувальників не порушувати правила, адже Гаївський міст отримав статус аварійного, через що в будь-який момент може зруйнуватися. Міська рада вирішила встановити габаритні ворота, які зменшать завантаженість транспорту на мосту. Щоправда, обійдеться ця конструкція для міста не дешево – в 15 тисяч гривень.

Нагадаємо, на початку травня міська влада взялася за ремонт мосту. В зв’язку з цим частину споруди перекрили, а з іншого боку організували проїзд для легкових автомобілів. Натомість проїзд вантажному транспорту заборонили. Перекриття мосту спричинило затори та незручності тернополянам і гостям міста. Слід зазначити, що повноцінний ремонт конструкції займе близько року, на закінчення якого потрібне фінансування. Саме від регулярності поступлення коштів залежить швидкість виконання ремонтних робіт.

В планах комунальників збудувати новий міст та підняти його на два метри у висоту. Відповідно зміниться і транспортна розв’язка.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.