Середа, 24 Квітня, 2024

В Тернополі стане більше пам'ятників!

Тернопіль обростає пам’ятниками! Місто стає цікавішим для туристів, затишнішим для тернополян, підтверджує реноме історичного, культурного та освітнього центру України.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на topnews.in.ua, проект встановлення пам’ятника відбувається в рамках Громадського бюджету. Його вартість 1 мільйон гривень. Він знаходитиметься біля ЗОШ №3, що по вулиці Грушевського 3. В даний час облаштовано постамент і загалом роботи з благоустрою території для композиції вже завершили. А решту елементів пам’ятника мають встановити до кінця року та місто має оплатити виготовлення.

Тут важливим є наступне. Умови Громадського бюджету передбачають, що всі проекти, які стали переможцями мають бути реалізовані протягом року. Якщо ж цього не сталося, то кошти необхідно повернути в казну міста. Нагадуємо, проект «Пaм’ятник вчителю» стaв одним із переможців минулорічного громадського бюджету. Нa його виготовлення тa встaновлення передбaчено 999 800 гривень.

Заступник міського голови Леонід Бицюра зазначив, що частину робіт виконано. Зараз столичні майстри виготовляють пам’ятник, який складатиметься з трьох фігур, і відповідно скульптурна композиція відображатиме певний філософський задум. А доповнюватиме її напис «Кожен тобі – учитель». Фігури будуть відлиті із бронзи. Після цього пам’ятник перебуватиме на балансі Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Отже, Тернопіль поповнюється новими пам’ятниками, спортивними майданчиками (ми про це писали), цікавими визначними місцями. А це означає, що в наше місто приїде більше туристів, містяни матимуть додатковий привід для гордості, а гості міста будуть захоплюватися ним, розповідати друзям і повертатися знову і знову.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.