Четвер, 25 Квітня, 2024

У Тернополі шукають керівника індустріального парку

Україна активно переймає досвід країн Європи та США в плані створення інновацій та умов для започаткування бізнесу. А тому і Тернопіль робить все можливе щоб від вирізнятися серед інших регіонів країни. Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на teren.in.ua, саме тому в місті роблять спроби створення індустріального парку.

Якщо заглянути в енциклопедію, то дізнаємось, що промисловий чи індустріальний парк – це територія, яка виділяється містом для промислового розвитку. Їх створюють, щоб міські підприємства мали необхідну інфраструктуру для розвитку, а тому часто такі парки розміщені біля автомобільних доріг, аеропортів, залізниць, а отже подалі від житлових кварталів. Інколи підприємствам які планують почати працювати в парку міста пропонують пільги. Зокрема, на днях стало відомо, що компанія Амазон планувала відкрити новий офіс в одному з американських міст. Так, вона отримала близько 150 пропозицій від адміністрацій міст з можливістю пільгового оподаткування і т.д. Уявляєте? А чому так відбувається? Справа в тому, що міста прагнуть залучити кошти, технології, створити нові робочі місця, а отже отримати прибутки в бюджет, а тому й пропонують світовим гігантам працювати саме в них.

Схожою дорогою йде й Тернопіль (на словах). Тут планують відкрити індустріальний парк «Тернопіль». Планується його розмістити на 15 гектарах вул. Микуленецької. В даний час місто намагається знайти керуючого парком. А тому відбувається конкурс на цю посаду. Зокрема, конкурсант має надати заявку про проведення, сплатити реєстраційний внесок у сумі 10 млн. грн., отримати документацію про сплату внеску. Умови конкурсу такі: учасник повинен забезпечити будівництво повного комплексу споруд, реєструвати всіх учасників парку, як юридичних осіб, дотримуватися екологічних та санітарних норм, надавати земельну ділянку на час укладення договору, забезпечити безперервну роботу парку. Заявки можна подавати до 10.00 5 грудня. А тому час ще є.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.