П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В Тернополі побудують водно-спортивну школу по вул. Білецькій 54

Можна мріяти про наявність чи володіння чимось, а можна працювати і з часом отримати це. Не важливо чи мова про матеріальну річ чи про абстрактну. Головне рухатися, йти, досягати. Мабуть таку ж високу мотивацію має міська влада Тернополя, бо їх дії свідчать саме про це.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на teren.in.ua, завдяки діям влади в радянський час в межах міста було створено став на місці болота та русла річки Серет. В часи незалежності територія біля ставу постійно розбудовувалась, розвивалась і результаті ми маємо чудове місце відпочинку у вигляді набережної, парку «Топільче». А щоб такий природний рекреаційний ресурс можна було використовувати надалі і комплексно, то місто вирішило збудувати водно-спортивну школу. Секретар міськради Віктор Шумада зазначив, що переваги розміщення міста, ставу в його центрі слід використовувати інтенсивніше. А тому після завершення будівництва тернополяни матимуть змогу займатися водними видами спорту маючи для цього належні умови. Будувати заклад буде Фонд комунального майна, який і буде власником. Дозвіл на розробку проекту землеустрою для ділянки площею, 0,4275 за адресою Білецька 54 було надано на сесії міськради.

Якщо подивитися на карту, то Білецька 54 – це територія посередині між Циганкою та пивзаводом. Де саме там планують побудувати школу – незрозуміло. Наступне питання, яке виникає після такого рішення – це наявність в місті водно-спортивної бази за Циганкою, а тому незрозуміло для чого ще одна. Адже можна розширити стару. І на завершення. Вже декілька років триває будівництво міської школи водних видів спорту «Водна арена Тернопіль» (з 2017 р.) в веслувальному каналі річки Серет. А тому після появи новини про створення водно-спортивної школи виявляється, що в Тернополі буде 3 заклади для заняття водними видами спорту. Успіх чи спроба забудови міської набережної?

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.