Середа, 24 Квітня, 2024

У Тернополі почав працювати новий автобусний маршрут

З листопада у Тернополі почав повноцінно функціонувати  маршрутний напрямок номер 35. На сьогодні маршрут обслуговують шість низькопідлогових автобусів. Про нововведення розповіли у Тернопільській міській раді. Повідомляє «Ternopil-future».

Нові автобуси їздитимуть за напрямком від вулиці Винниченка до торгово-розважального центру «Подоляни». Загалом автобусний маршрут сполучив популярні житлові масиви такі як Дружба, Східний і Сонячний.

Тому, тепер студенти, учні та пільгові категорії тернополян зможуть швидко та з комфортом дістатися як до навчальних закладів, так і в інші установи міста. Зокрема, автобус за № 35 проїжджатиме наступними вулицями: Винниченка, Карпенка, Миру, Дружби, Руською, Острозького, Пирогова, Гоголя, Б. Хмельницького, Збаразькою, Злуки, 15 Квітня, Київською, Володимира Великого, Леся Курбаса, Морозенка, Текстильною та іншими.

Загалом з напрямком руху маршрутного транспорту можна ознайомитися на сайті комунального підприємства «Тернопільелектротранс».

Варто додати, що у вересні Тернопільська міська рада закупила 12 низькопідлогових автобусів, які прибули з Чехії. Транспорт уже був в користуванні, проте знаходиться  в хорошому технічному стані. В місті планують створити єдину транспортну систему, саме з цією метою поступово старі маршрутки замінюють на оновлений сучасний транспорт. Загалом на дорогах міста уже курсують 18 низькопідлогових автобусів.

За словами мера Тернополя Сергія Надала, на нові автобуси встановлена висока ціна і коштують вони 4-5 мільйони гривень. В той же час транспорт, що був у користуванні вартує один мільйон гривень. В загальному місто для повного функціонування транспортної системи потребує 120 автобусів. Тому, для бюджету Тернополя є непосильною купівля нових автобусів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.