Четвер, 28 Березня, 2024

Чому тернопільські ОСББ не можуть поділити землю?

В Україні триває боротьба не лише за сільськогосподарські угіддя, а й за земельні ділянки для житлової забудови. Як повідомляє ternopil-future.com, такий конфлікт відбувається в Тернополі на житловому масиві Аляска між ОСББ Симоненка 5 і 5А.

Варто сказати, що підґрунтя для конфлікту було закладено давно з часу побудови будинку по Симоненка 5а. З цього часу конфлікт лише жеврів, але активно не спалахував. І ось 20 листопада його полум’я було розбурхано активними діями ОСББ Симоненка 5а.

Суть конфлікту полягає в суперечці за територію, яка лежить між двома будинками. А тепер ОСББ Симоненка 5а вирішило на цій територію облаштувати парковку із шлагбаумами.

Голова ОСББ Симоненка, 5 Юлія Карташ заявила, що вони подали документи на приватизацію цієї землі. І заява розглядається в ЦНАПі. А договір сервітуту, який є в голови сусіднього ОСББ, Сергія Лупака, не дійсний.

Сергій Лупак захищається тим, що повідомляє, що в них є рішення сесії міськради, де вказану ділянку їм надали по сервітуту. Раніше на місці парковки були кущі та бур’яни, які не використовувались, а в цей час мешканці будинку паркували авто в пішохідній зоні. А тому відбулося звернення до міськради про закріплення землі за ОСББ Симоненка 5а. Міськрада дала позитивну відповідь і після цього мешканці ОСББ вирішили кожного місяця протягом року здавати по 250 грн. на облаштування парковки. За цей час будинок сплачує а оренду цієї території. Після того, як гроші були зібрані – розпочато роботи для вкладання бруківки. В цьому році планують зробити корито, заберуть бордюри, засиплють територію щебенем і встановлять нові бордюри. А на наступний рік ставитимуть бруківку.

Отож, такі невеликі будівельні конфлікти виникають між сусідніми будинками через відсутність місць для паркування, озеленення, встановлення дитячих майданчик. За умови подальшої щільної забудови міста їх ставатиме більше.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.