П’ятниця, 29 Березня, 2024

Для тернополян зменшили оплату за газ та водопостачання

На 25 відсотків менше заплатять тернополяни за комунальні послуги. Про це розповіли в прес-службі Тернопільської міської ради. Повідомляє «Ternopil-future».

Зокрема, комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуенерго» провело перерахунок платіжок за березень за використання централізованого опалення та водопостачання гарячої води. Загалом жителі Тернополя на чверть менше витратять з сімейного бюджету на оплату послуг.

Скільки ж саме доведеться заплатити за минулий місяць, можна дізнатися завітавши в особистий кабінет, який знаходиться на сайті комунального підприємства. Також суми платежів будуть зазначені і в рахунках. В Тернопільській міській раді закликали тернополян своєчасно розраховуватися за спожиті послуги і проводити платежі до 20-го числа поточного місяця.

Варто додати, що через поширення COVID-2019 комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» перейшло на дистанційну роботу і обслуговує споживачів лише в онлайн-режимі. Щоб подати показники, слід звертатися за телефонами: (0948) 40-15-78, (0948) 40-15-87,  (0948) 40-15 79.

Слід зазначити, що в березні знизилася і ціна газу для населення. Якщо порівнювати з лютим, за березень українці сплатять на 14 відсотків менше. При цьому в «Нафтогазі» зазначають, що останній раз таку ціну за голубе паливо спостерігали ще в 2016 році.

Зокрема, жителям Тернопільської області доведеться заплатити 3,4 гривні за один кубометр. Щоправда, у вартість не включено ПДВ та витрати на транспортування газу. З усіма платежами ціна голубого палива становитиме 4,3 гривні за кубометр.

В Нафтогазі пояснили зниження ціни на газ тим, що в березні Україна вдало провела тендер на закупівлю газу. Також є чимала конкуренція між приватними постачальниками, що й призводить до зменшення оплати за спожиту комунальну послугу.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.