Четвер, 25 Квітня, 2024

У ВУЗи тепер вступатимуть по-новому

Плануєте піти навчатися у вищий навчальний заклад? Тоді будьте готові вислухати про нові правила діяльності освітньої сфери. Як повідомляє ternopil-future.com.ua з посиланням на НВ, тепер, щоб вступити на бакалавра, а також магістра медичних, фармацевтичних та ветеринарних спеціальностей можна здавати сертифікати ЗНО 2017-2019 рр. Виключення є лише щодо іноземної мови. Тут лише сертифікати за 2018-2019 рр. Спростилась також процедура складання творчих конкурсів у деяких вишах. Вони відбуватимуться з 1-10 липня до початку прийому заяв. А для тих, хто бажає вступати на контракт, буде можливість прийти на конкурс з 11 до 22 липня. Внесено зміни в роль математики та фізики для окремих предметів: освіта, педагогіка, культура, мистецтво, природничі та соціальні науки.

Збільшено мінімальну кількість балів для ряду спеціальностей до 130. Зокрема, мова йде про право, управління, міжнародні відносини, фармація та інші. Не менше 150 балів з другого та третього конкурсних предметів повинні мати абітурієнти, що вступають на спеціальності Стоматологія, Медицина, Педіатрія.

Усі вступники зможуть завантажувати документи з 1 липня, а прийматимуть заяви з 10 липня. Завершують прийом заяв 22 липня для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО, а 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

На бюджет першочергово зараховуються абітурієнти медичних та педагогічних спеціальностей, які взяли на себе зобов’язання відпрацювати 3 роки в селі чи смт. Вступники підписують договір з майбутнім роботодавцем. Список роботодавців буде формуватися до 1 лютого, а конкурси оголосять до 1 березня.

Випускникам, обіцяють надавати житло «з оплатою опалення та електрики». Якщо ж випускник відмовиться виконувати умови угоди, він буде зобов’язаний відшкодувати кошти, витрачені вузом на його навчання.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.