Четвер, 28 Березня, 2024

План розвитку Тернополя відкорегований приєднанням 8 сіл до складу міської ОТГ

Тернопіль – це місто, що постійно розвивається. Безумовно місту над ставом далеко до українських мегаполісів – Києва, Дніпра, Одеси, Львова, Харкова. Але й тут є зміни, які заслуговують на те, щоб сказати, що це відбувається в межах певного плану розвитку, а не хаотично.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на ternograd.te, декілька років назад місто «штормило» під час прийняття нового Генплану міста за яким суттєво зменшувалась площа зелених зон. Тоді міська більшість на чолі з мером не лише проштовхнула цей проект, а й позбавила мандатів депутатів, які були проти цього. Ситуація з опозиціонера має продовження і сьогодні. Детальніше читайте тут.

Після старту реформи децентралізації, яка передбачає передачу значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування, а також створення об’єднаних територіальних громад Тернопіль почав приєднувати сусідні населені пункти. Їх мешканцям пропонувались пільги на проїзд, медичне обслуговування, освіту та інші «пряники». А місто відповідно отримувало навколишні землі вартість яких оцінюється в мільйони. Щоправда не всі кинулись ставати тернополянами. Байківці, Великі Гаї створили власні ОТГ, Біла продовжує самостійно розвиватись.

14 листопада план розвитку міста отримав черговий імпульс. Адже на позачерговій 29-й сесії Тернопільської міської ради було прийняте підсумкове рішення про добровільне приєднання Курівецької (с. Курівці), Малашовецької (с. Малашівці та с. Іванківці), Черняхівської (с. Чернихів, с. Глядки, с. Плесківці) та Кобзарівської (с. Кобзарівка і с. Вертелка) сільських рад до Тернопільської міської територіальної громади. Тепер мешканці цих населених пунктів отримуватимуть пільги та соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами.

Отже, місто активно розвивається в даному випадку екстенсивними (кількісними) методами. Чим більше, тим краще. Про якісну сторону життя говорити на жаль не доводиться.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.