Четвер, 25 Квітня, 2024

Незвичний годинник встановлять на історичній пам'ятці Теребовлі

На Тернопільщині є одне з найдревніших міст, що приваблює туристів цікавою культурною пам’яткою ‒ міською ратушею. Вона побудована ще наприкінці 18 ст. і стала важливим історичним об’єктом для всіх жителів Теребовлі.

Про це пише «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «Доба».

У квітні на міській ратуші розташують особливий годинник, що показуватиме точний час для всіх мешканців міста. За формою він чотиристоронній, з підсвіткою та вбудованим музичним набором різних мелодій. Про це розповідає міський голова Теребовлі Сергій Поперечний.

Він додає, що в ратуші зроблені спеціальні чотири ніші, що оснащені новими механізмами. Самі ж годинники будуть вбудовані з кожної сторони і матимуть круглий вигляд.

Загальновідомо, що міська ратуша є давньою пам’яткою, тому потребує реконструкції верхньої частини будівлі. Для цього виділили півтора мільйона гривень. Виготовлення самого годинника теж передбачало чималу суму, тому з міського бюджету виділили 198 тисяч гривень. До слова, там облаштують оглядовий майданчик як для туристів, так і для гостей міста.

Міська ратуша кілька століть назад слугувала за резиденцію губернатора, а потім стала польською школою ім. Адама Міцкевича, де хлопчики вчилися. Колись її верхівку прикрашав флюгер у вигляді герба Теребовлі, проте зараз він знаходиться у краєзнавчому музеї міста. На сьогоднішній день споруда виконує цілком практичне призначення, адже в ній розташовані Теребовлянська міська рада і Управління праці та соціального захисту населення.

Заступник міського голови з гуманітарних питань Людмила Колісник вказує, що будівля ратуші зазнала пожежі під час Першої світової війни. До того часу вона мала два поверхи, а після історичних катаклізмів відбудували верхню частину споруди. Щоправда, до первозданного вигляду ратушу не вдалось повернути, адже вона була побудована в готичному стилі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.