П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Пам’ятки архітектури Чорткова можна буде побачити в 3D-форматі

Чудову архітектуру Чорткова показуватимуть за допомогою сучасних технологій. Про це розповіли в прес-службі Чортківської міської ради. Повідомляє «Ternopil-future».

В Чорткові розпочалася реалізація проекту «Кишенькове місто. Чортків у 3D-форматі». До реалізації задуму залучені Чортківська міська рада, компанія Skeiron та громадська організація «Центр розвитку молодої громади та міжнародного партнерства ІНІЦІАТИВА».

Наразі триває робота з сканування головних архітектурних пам’яток Чорткова. Лише після цього будівлі зможуть оцифрувати. Оцифрувавши архітектурні об’єкти, виготовлять більше шести сотень листівок, які безкоштовно роздаватимуть жителям міста та туристам.

Окрім цього проєктування за допомогою сучасних технологій дозволить відновити історичні будівлі в первісному вигляді.

Загалом для участі в проекті відібрали вісім архітектурних пам’яток, серед яких: ратуша, монастир сестер Ордену Милосердя, синагога, церкви Успіння та Вознесіння Господнього, замок, годинникова вежа та костел святого Станіслава. Вік будівель датується 16-20 століття.

Для оцифрованих будівель є декілька варіантів використання: розробка 3D-моделі для реставраційних робіт та випуск туристичних путівників з елементами сучасних технологій віртуальної реальності. При цьому віртуальні макети будівель можна застосовувати при розробці 3D-карт і мап.

Варто додати, що в Чорткові мають намір реставрувати годинникову вежу, що знаходиться на Старій ратуші. При цьому повну реконструкцію зроблять вже в 2020 році. На ремонтні роботи планують витратити 1,3 мільйони гривень.

Після завершення реставраційних робіт у вежу пускатимуть туристів, адже її включать в один з туристичних маршрутів.
Стара ратуша з’явилася у Чорткові в 20 столітті. Головною її родзинкою є вежа з флюгером-півником та чотирма циферблатами швейцарського годинника.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.